Amoxil (Amoxicillin)
5.00 / 2

Amoxil (Amoxicillin)

5.00 / 2

Amoxicilline is een antibacterieel geneesmiddel dat tot de penicillinegroep behoort. Het heeft een breed werkingsspectrum, dat wil zeggen dat het verschillende soorten ziekteverwekkers aantast.

Amoxicilline heeft, net als alle penicillines, een aantal kenmerken die het onderscheiden van andere groepen antibiotica. Ten eerste is er de lage toxiciteit en de hoge farmacologische veiligheidsindex. Het geneesmiddel wordt zelfs aan kinderen voorgeschreven, omdat het zeer mild wordt verdragen. Het heeft een vrij snel therapeutisch effect, waardoor de symptomen bij volwassenen en kinderen binnen enkele dagen kunnen worden verlicht.

Amoxicilline oefent zijn farmacologische activiteit uit tegen de volgende soorten pathogene microflora: aërobe grampositieve ziekteverwekkers en aërobe gramnegatieve ziekteverwekkers.

Het is tegenwoordig een van de veiligste antibiotica op de farmaceutische markt, dat met succes wordt gebruikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Generieke Amoxil

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Amoxil;
 • Actief bestanddeel: Amoxicilline;
 • Fabrikant: GSK.

Amoxil en de werkzame stof amoxicilline

De belangrijkste werkzame stof in Amoxil tabletten is Amoxicilline. Deze stof heeft een bacteriedodende werking tegen bacteriën.

Bij inname wordt Amoxicilline snel geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal en dringt het door in de bloedbaan.

Door de synthese van peptidoglycaan (het hoofdbestanddeel van de celwand) te blokkeren, verstoort Amoxicilline de natuurlijke levenscyclus van ziekteverwekkers en vernietigt het de celwand. Onbeschermde microflora sterft af onder invloed van het antibioticum en de natuurlijke beschermende eigenschappen van het lichaam.

Het bereiken van een bacteriedodend effect is vooral belangrijk bij de behandeling van verzwakte patiënten, alsook in het geval van ernstige ziekten zoals sepsis, endocarditis enzovoort, wanneer het lichaam niet in staat is de infectie zelf te bestrijden.

Amoxicilline hoopt zich vooral op in longen, nieren, slijmvliezen van de luchtwegen, urine en bloedplasma. Het grootste effect wordt dus bereikt bij de behandeling van ziekten van de ademhalingswegen en het urinewegstelsel.

De farmacologische werking van amoxicilline is onafhankelijk van het type pathogene microflora. Indien bacteriën gevoelig zijn voor de werking van dit antibioticum, zal de patiënt in staat zijn de activiteit van ziekteverwekkers snel te onderdrukken.

Indicaties voor gebruik

Amoxicilline kan worden gebruikt bij ontstekingsprocessen van infectieuze oorsprong:

 • Organen van het ademhalingsstelsel (bovenste en onderste delen): longontsteking, bronchitis, faryngitis, kinkhoest, enz;
 • KNO-organen: otitis, sinusitis, enz;
 • Organen van de urinewegen, ook bij genitale infecties: urethritis, prostatitis, pyelonefritis, blaasontsteking;
 • Maag-, darm- en buikorganen: paratyfus, maag- en duodenale zweren, salmonellose, cholecystitis;
 • Huid en zachte weefsels.

Waar koop ik Amoxil. Mogelijke opties

Vandaag de dag is Amoxil een van de meest voorgeschreven antibiotica in de therapeutische praktijk. Dus, zeer waarschijnlijk, als u naar een arts gaat met symptomen van een infectie van de organen van het ademhalingsstelsel of KNO organen, zult u dit geneesmiddel voorgeschreven krijgen.

U kunt Amoxil op recept kopen bij een gewone stadsapotheek. Als alternatief kunt u Amoxil online kopen. Het voordeel van de tweede methode is de snelle levering aan huis en de lagere prijs.

De prijs van Amoxil bij een plaatselijke apotheek zal 3-4 keer hoger zijn dan bij een online apotheek. Dit zal vooral merkbaar zijn als u Amoxil koopt voor de behandeling van een chronische infectie die een langere therapie vereist (14 of 21 dagen).

De keuze is aan u, maar om geld te besparen kunt u overwegen Amoxil tegen een lage prijs online te bestellen.

Behandelingsschema's en doseringen

Elke Amoxil-tablet kan 250 mg of 500 mg amoxicilline bevatten.

 • Amoxil 250 mg tabletten worden voorgeschreven aan kinderen van 5 tot 10 jaar oud, voor infecties van lichte tot matige ernst. De pillen worden ingenomen met een interval van 8 uur. Dit is de limietdosis voor deze leeftijdsgroep.
 • Voor kinderen van 2 tot 5 jaar wordt de tablet Amoxil 250 mg in tweeën gedeeld en 2-3 keer per dag 125 mg ingenomen.
 • Amoxil 500 mg wordt voorgeschreven aan patiënten ouder dan 10 jaar met een lichaamsgewicht van meer dan 40 kg. In de regel krijgen patiënten 3 maal daags 1 tablet Amoxil 500 mg voorgeschreven.

Bij ernstige infecties mogen volwassenen 3 maal daags 2 tabletten Amoxil 500 mg innemen. De maximale dosis van 3000 mg kan gedurende een korte periode, 1-3 dagen, worden ingenomen, waarna de dosis wordt verlaagd.

De duur van de behandeling van de meeste infecties met Amoxicilline is tot 7 dagen.

In de regel wordt de behandeling voortgezet tot ten minste 2 dagen nadat alle symptomen zijn verdwenen (verhoogde temperatuur, ontsteking).

Als de visuele diagnose van de symptomen problematisch is, is een laboratoriumbloedonderzoek op infectie vereist.

Aanbevelingen voor het gebruik

 • Amoxicilline heeft een hogere zuurgraad dan andere penicillines, zodat de tabletten niet worden afgebroken door maagzuur en zowel voor als na de maaltijd kunnen worden gebruikt.
 • Ongeacht de dosering en het tijdstip van inname van de tabletten bedraagt de biologische beschikbaarheid van de werkzame stof bij oraal gebruik ongeveer 95 %.
 • Neem de pillen om de 6-8 uur op hetzelfde tijdstip in.
 • Neem op elke derde dag 1 tablet van het antischimmelmiddel Fluconazol 150 mg om de mogelijkheid van candidiasis uit te sluiten.

Gemiste dosis

Een interval van 6-8 uur is belangrijk voor het handhaven van hoge niveaus van Amoxicilline in het bloed om ziekteverwekkers te bestrijden. Maar als u een dosis vergeet in te nemen, wacht dan tot de volgende keer en neem de pil zoals gepland. Neem geen twee of drie pillen om gemiste doses in te halen.

Voorzorgsmaatregelen

Omdat Amoxicilline een hoge farmacologische veiligheidsindex heeft, mag het door bijna alle patiënten worden ingenomen, zonder uitzondering.

Aangezien ongeveer 80% van Amoxicilline door de nieren wordt uitgescheiden, moeten patiënten met leverinsufficiëntie bijzonder voorzichtig zijn. Als de creatinineklaring te laag is, kan het nodig zijn de dagelijkse dosis te verminderen, het interval tussen de inname van pillen te vergroten of de inname van Amoxicilline te weigeren.

Amoxicilline is ook niet geschikt voor patiënten met de volgende aandoeningen:

 • Exacerbatie van allergische diathese;
 • Acute bronchiale astma;
 • Pollinose;
 • Leverfalen;
 • Exacerbatie van colitis of bloedingen uit het maagdarmkanaal met een exacerbatie van een maagzweer.

Indien een patiënt ooit allergisch is geweest voor enig type penicilline, cefalosporinen, carbapenems, is het strikt gecontra-indiceerd om Amoxicilline in te nemen. Met een waarschijnlijkheid van 99 % zal een allergische reactie beginnen na inname van Amoxicilline.

Speciale aandacht moet worden besteed aan vrouwen die hormonale anticonceptiemiddelen gebruiken voor geboortebeperking.

Door zijn farmacokinetische eigenschappen vermindert Amoxicilline de werkzaamheid van orale hormonale anticonceptiemiddelen. Om deze reden wordt aanbevolen om tijdens het gebruik van antibiotica aanvullende barrièremethoden te gebruiken ter bescherming tegen ongewenste zwangerschap.

Gebruik van amoxicilline tijdens de zwangerschap

Amoxicilline mag door zwangere vrouwen worden gebruikt op voorwaarde dat het potentiële voordeel van de behandeling groter is dan het potentiële risico voor de foetus.

Het gebruik van Amoxicilline in het eerste trimester van de zwangerschap heeft geen invloed op het verloop van de zwangerschap zelf en van de bevalling.

Amoxicilline mag echter niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding. Dit antibioticum komt in de moedermelk terecht. Bij een acute behoefte aan Amoxicilline moet de borstvoeding dus tijdelijk worden gestaakt.

Mogelijke bijwerkingen

De bijwerkingen van Amoxil zijn mild van aard en manifesteren zich meestal pas na overdosering of het niet in acht nemen van voorzorgsmaatregelen.

Meestal krijgen patiënten last van slaapstoornissen, zwakte, misselijkheid, diarree, hoofdpijn.

In zeer zeldzame gevallen zijn allergische reacties, spierkrampen of dysbacteriose mogelijk. Bij de eerste symptomen van deze reacties moet u naar een arts gaan.

Amoxil: wisselwerking met andere geneesmiddelen

Gelijktijdig gebruik van Amoxil en orale anticoagulantia zoals Warfarine verhoogt de kans op bloedingen.

Bij combinatie van Amoxil met Digoxine is een overdosis mogelijk, als gevolg van de vertraagde uitscheiding van beide geneesmiddelen uit het lichaam.

Volgens de gebruiksaanwijzing van Amoxicilline vermindert de combinatie met andere antibiotica (tetracycline-medicijnen, Erytromycine, sulfanilamide-antimicrobiële middelen) hun werkzaamheid.

Amoxicilline verhoogt de toxiciteit van methotrexaat aanzienlijk, waardoor de belasting van de nieren en mogelijke bijwerkingen aanzienlijk toenemen.

Opslag

Bewaren op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen, bij een temperatuur van ten hoogste 25°C.

Hoe kan ik Amoxil 250/500 mg online kopen?

U kunt Amoxil 24/7 online kopen, ongeacht waar u woont.

Binnen 24 uur na de bestelling wordt het pakje met pillen naar het door u aangegeven adres verzonden via de reguliere post- of koeriersdiensten.

Om Amoxil 500 mg online te kopen, hoeft u alleen te beslissen over het aantal pillen en de wijze van levering. U kunt uw bestelling betalen met een Visa of MasterCard bankkaart.

Wij bieden onze klanten de beste antibiotica bezorgservice in de wereld. Ons belangrijkste doel is dat iedereen toegang heeft tot goedkope en hoogwaardige medicijnen. Dus, wanneer u Amoxil online koopt bij onze apotheek, zult u zien dat wij de beste zijn.

 • Johan

  Ik begon vorige week Amoxilin 250 mg te nemen voor sinusitis. Tegen het einde van de week voelde ik me veel beter. Ik voelde me een beetje zwak, maar ik weet niet zeker of dat door de medicatie kwam.

 • Pieter

  Ik gebruikte Amoxil om de symptomen van verkoudheid te behandelen. Mijn keel was extreem pijnlijk, tot het punt dat ik helemaal niet kon praten. De symptomen waren na ongeveer 3-4 dagen grotendeels verdwenen. Als bijwerkingen merkte ik alleen overmatig zweten op.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening: