Baclofen
4.96 / 27

Baclofen

4.96 / 27

Baclofen wordt gebruikt als spierverslapper voor het skelet. Het geneesmiddel werd ontwikkeld voor de behandeling van spasticiteit bij patiënten, en wordt ook gebruikt voor de behandeling van ernstige spierspasmen, multiple sclerose en traumatisch hersenletsel.

Naast spierontspanning kan Baclofen een licht pijnstillend effect hebben, waardoor ook het ongemak wordt verlicht bij patiënten die aan spierspasmen lijden. Dit geneesmiddel wordt echter zelden gebruikt als alternatief voor pijnstillers, omdat de pijnstillende werking langzaam op gang komt.

Generieke Baclofen

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Baclofen;
 • Actief bestanddeel: Baclofen;
 • Fabrikant: Polpharma, Sigma-Aldrich, Supelco.

Baclofen en het werkzame bestanddeel

Baclofen is een spierverslapper, waarvan het werkzame bestanddeel een derivaat is van gamma-aminoboterzuur (GABA). Deze organische verbinding is de belangrijkste remmende neurotransmitter van het menselijke centrale zenuwstelsel (CZS). Hierdoor vermindert Baclofen de verhoogde spierspanning als gevolg van beschadiging van het ruggenmerg.

De voordelen van het gebruik van Baclofen houden verband met het vermogen om pijnlijke buigspasmen en spontane spiersamentrekkingen te verminderen, waardoor de mobiliteit van de patiënt verbetert en de afhankelijkheid van de hulp van anderen vermindert, wat de revalidatie verbetert.

Indicaties voor gebruik

Baclofen tabletten zijn goedgekeurd voor de behandeling van reversibele spasticiteit, in het bijzonder voor de verlichting van buigspasmen van het lichaam, spontane convulsies, daarmee gepaard gaande pijn, algemene effecten van ruggenmergletsels, en multiple sclerose.

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor trigeminusneuralgie, gastro-oesofageale refluxziekte en de hik, alsook voor:

 • tumoren van het ruggenmerg;
 • syringomyelia;
 • ziekte van de motorische neuronen;
 • transverse myelitis;
 • traumatische gedeeltelijke dissectie van het ruggenmerg.

Wat is de voordeligste manier om Baclofen te kopen?

U kunt Baclofen snel en gemakkelijk kopen bij onze online apotheek. Plaats een bestelling en krijg het geneesmiddel bij u thuis afgeleverd. De levering duurt slechts een paar dagen, en u kunt een voorraad pillen krijgen voor een lange tijd.

Voordelen van bestellen bij een online apotheek:

 • U verspilt geen tijd aan een bezoek aan een arts of apotheker;
 • U kunt een medicijn kopen zelfs als u uw recept kwijt bent;
 • U krijgt medicijnen met thuisbezorging.

Vul het bestelformulier in, wij stellen uw bestelling op en sturen het geneesmiddel dat u nodig heeft rechtstreeks vanuit ons magazijn in Europa. Dit is handig, snel en helpt u geld en tijd te besparen.

Behandelingsschema's en doseringen

Aan het begin van de behandeling wordt aanbevolen om de laagste dosis van het geneesmiddel te nemen, die een adequate therapeutische respons geeft. Als u de maximaal aanbevolen dosis neemt, maar geen resultaat van de behandeling voelt, moet u uw arts raadplegen en uw behandelingsschema heroverwegen. Het kan nodig zijn de dosering te wijzigen of over te schakelen op andere geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect.

Volwassen patiënten
De behandeling moet worden gestart met één dosis Baclofen 15 mg per dag, bij voorkeur met meerdere doses. Als een geleidelijk toenemende dosis wordt voorgeschreven, moet deze worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

 • Baclofen 5 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 10 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 15 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 25 mg driemaal daags gedurende drie dagen.

Indien nodig kan de dosis geleidelijk worden verhoogd, maar de maximale dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 100 mg.

Het helpt ook om de medicatie alleen 's nachts in te nemen om pijnlijke buigspasmen tegen te gaan, en een enkele dosis die ongeveer een uur voor specifieke taken wordt ingenomen, zoals wassen, aankleden, scheren, fysiotherapie verbetert vaak de mobiliteit van het lichaam.

Oudere patiënten van 65 jaar en ouder
Oudere patiënten kunnen in het beginstadium van het gebruik van Baclofen gevoeliger zijn voor bijwerkingen. Daarom moet u in het begin van de behandeling minimale doses gebruiken, waarbij de dosering van het geneesmiddel geleidelijk wordt verhoogd, afhankelijk van de fysiologische respons, onder nauw toezicht van een arts.

Kinderen en tieners
Baclofen tabletten zijn gecontra-indiceerd voor kinderen met een gewicht van minder dan 33 kg! Gewoonlijk wordt de behandeling gestart met de laagste dosering van 0,3 mg per kilogram lichaamsgewicht van het kind, verdeeld over 3-4 doses per dag. Daarna wordt de dosering geleidelijk verhoogd tot deze voldoende is voor het kind.

De totale dagelijkse dosis voor kinderen mag niet hoger zijn dan:

 • 40 mg/dag voor kinderen jonger dan 8 jaar;
 • 60 mg/dag voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Aanbevelingen voor gebruik

Neem dit geneesmiddel met een kleine hoeveelheid vloeistof in voor of na de maaltijd. Het wordt aanbevolen om het geneesmiddel met melk in te nemen om maagirritatie te verminderen. Vermijd het verhogen van de dosis of het vaker innemen dan uw arts u heeft verteld.

Het afbouwen van het geneesmiddel moet altijd geleidelijk gebeuren. Verlaag de dosis consequent over een periode van ongeveer 1-2 weken, behalve in gevallen van overdosering of ernstige bijwerkingen.

Gemiste dosis

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Als het tijd is om de volgende dosis van het geneesmiddel in te nemen, neem deze dan in en sla de gemiste dosis over, en ga daarna terug naar het gebruikelijke doseringsschema. Neem geen twee doses tegelijk om de gemiste dosis in te halen.

Voorzorgsmaatregelen

Het is noodzakelijk de dosering van het geneesmiddel zorgvuldig in acht te nemen, vooral bij oudere patiënten, totdat hun toestand is gestabiliseerd. Het nemen van een zeer hoge dosis of het te snel verhogen van de dosis kan bijwerkingen veroorzaken bij mensen van alle leeftijden.

Voorzorgsmaatregelen

 • Baclofen dient met uiterste voorzichtigheid te worden gebruikt bij obese patiënten met hoge bloeddruk;
 • Baclofen moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij patiënten met stoornissen van de cerebrale bloedsomloop, ademhalings- of leverstoornissen;
 • Het gebruik van Baclofen is gecontra-indiceerd voor patiënten met overgevoeligheid voor het geneesmiddel of voor een bestanddeel van zijn samenstelling;
 • Met voorzichtigheid wordt het geneesmiddel voorgeschreven aan patiënten met urineretentie of aandoeningen van de luchtwegen, maag-darmstoornissen.

Vanwege het risico van een verdovende werking moet u zich onthouden van autorijden of het uitvoeren van andere gevaarlijke mechanismen, evenals van activiteiten die gevaarlijk kunnen zijn vanwege verminderde alertheid. Bovendien kan de werking van Baclofen op het centrale zenuwstelsel worden versterkt door het gebruik van alcohol en andere geneesmiddelen die het CZS onderdrukken.

Gebruik van Baclofen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap, vooral in de eerste drie maanden, mag het geneesmiddel alleen worden gebruikt als het absoluut noodzakelijk is. De voordelen van de behandeling voor de moeder moeten zorgvuldig worden afgewogen tegen de mogelijke risico's voor de baby.

Bij het geven van borstvoeding veroorzaakt Baclofen geen bijwerkingen vanwege de lage concentratie van het geneesmiddel in de moedermelk. Zuigelingen moeten echter worden gecontroleerd op tekenen van sedatie.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen treden vooral op in het begin van de behandeling, bij te snelle verhoging van de dosis, bij gebruik van hoge doses, of bij oudere patiënten. Ze zijn vaak van tijdelijke aard en kunnen worden verminderd of opgeheven door verlaging van de dosering.

Mogelijke bijwerkingen:

 • Ernstige duizeligheid of flauwvallen, vertroebeld bewustzijn;
 • Verandering in de urinefrequentie;
 • Het optreden of verergeren van psychiatrische stoornissen, stemmingswisselingen, of gedragsveranderingen;
 • Tekenen van een allergische reactie, moeizame ademhaling, ongewone heesheid, zwelling in het gezicht of de keel.

Plotselinge ontwenning van het geneesmiddel kan convulsies en hallucinaties veroorzaken. In geval van abrupte stopzetting van Baclofen, vooral na langdurig gebruik, kunnen symptomen van angst en vertroebeld bewustzijn, psychotische stoornissen, manie of paranoia, toevallen en een tijdelijke toename van spasticiteit optreden.

Het wordt aanbevolen de dosis geleidelijk te verminderen.

Baclofen: interactie met andere geneesmiddelen

Levodopa, carbidopa
Bij inname met Baclofen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson zijn verschijnselen van vertroebeld bewustzijn, hallucinaties, misselijkheid en agitatie mogelijk. Gelijktijdig gebruik verergert ook de symptomen van de ziekte van Parkinson.

Geneesmiddelen die een depressie van het centrale zenuwstelsel veroorzaken
Bij inname in combinatie met spierverslappers, synthetische opiaten of alcohol kan een sterk sedatief effect optreden.

Ook neemt het risico op ademhalingsdepressie en een sterke daling van de bloeddruk toe.

Antidepressiva
Bij inname met antidepressiva kan de werking van Baclofen toenemen, wat leidt tot een afname van de spierspanning.

Opslag

Bewaar Baclofen tabletten op een droge plaats bij kamertemperatuur. Bewaar alle geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

De beste aanbieding voor Baclofen online op de markt

Onze online apotheek helpt u snel, gemakkelijk en veilig geneesmiddelen te verkrijgen.

Onze voordelen:

 • Originele geneesmiddelen. Wij kiezen alleen betrouwbare leveranciers en zorgvuldig geteste geneesmiddelen;
 • Snelle en hoogwaardige service, gemak en snelheid van bestellen;
 • Juiste prijs en mogelijkheid om te besparen met onze speciale aanbiedingen.

Wanneer u Baclofen online koopt, krijgt u de kans om snel het geneesmiddel te krijgen dat u nodig heeft tegen een betaalbare prijs zonder te wachten op een voorschrift van een arts.

 • Livi

  Ik heb echt geen tijd om een dokter te bezoeken. Dus, kocht ik Baclofen online. Het medicijn was goedkoper dan die van de andere leveranciers. En de levering is snel. Ik zal zeker blijven om daar te kopen drug.

 • Fedde

  Ik ben 65, ik heb rugpijn en vroeger werd ik daar vaak wakker van. Sinds een half jaar neem ik drie doses van 10 mg per dag. Een goed medicijn. De rugpijn is weg, ik slaap goed en ben gestopt met slaapmiddelen.

 • Esmee

  Uitstekende service die nooit heeft gefaald. De prijs lijkt redelijk. Aanrader.

 • Jurre

  Het is het enige medicijn dat helpt bij ernstige pijnlijke krampen. Ik gebruik het nog steeds in kleine doses. Ik neem niet meer dan 2 pillen per dag. En ik ben er niet aan verslaafd geraakt. Soms heb ik een misselijk gevoel, maar het is niets vergeleken met mijn pijn.

 • Marty

  Het lijkt erop dat Baclofen me op het pad naar een nuchter leven heeft gezet. Ik kon niet meer dan 30 dagen zonder drank in de laatste drie jaar. En toen ik begon te drinken, kon niemand en niets me stoppen. Ik deed mijn best en probeerde veel methodes. Baclofen 75 mg per dag legde de basis voor herstel. Ik ben nu al 90 dagen nuchter.

 • Jake

  Geweldig, een zeer goede prijs. Het werd op tijd geleverd en komt overeen met de beschrijving op de website.

 • Feline

  Ik ben 43, en ik werd gekweld door pijn en slapeloosheid. Baclofen 20 mg voor het slapen gaan werd een redding voor mij. Ik kan de hele nacht doorslapen zonder pijn en spierkrampen en leef een productiever leven. Ik beveel dit geneesmiddel 100 % aan!

 • Ruben

  Ik heb nek- en rugpijnen en hardnekkige spierspasmen die verband houden met fibromyalgie. Mijn arts was terughoudend om Baclofen voor te schrijven omdat ik toen 73 was, maar we besloten het toch te proberen. Ik heb nooit problemen gehad met dit medicijn. Onlangs heb ik de dosis verlaagd tot 30 mg, en ik had geen ontwenningsverschijnselen of merkbare bijwerkingen.

 • Eleonor

  Dit was een ernstig verkeersongeval. Ik had mijn dijbeen, hand en vingers gebroken. Ook had ik een ernstige zenuwbeschadiging, ligament- en peesruptuur. Gedurende 3 jaar heb ik waarschijnlijk alle spierverslappers geprobeerd, zoals Carisoprodol, Tizanidine en Cyclobenzaprine. En ik voelde me als een proefkonijn. Alle mensen zijn verschillend, maar Baclofen is beter voor mij, het verbetert echt de kwaliteit van mijn leven. Het medicijn stopt niet alleen spierkrampen, het helpt ook 100% pijn te stoppen.

 • Moos

  Ik heb een ernstig trauma met pijn en ongecontroleerde stuiptrekkingen. Soms is de pijn zo sterk dat ik niet kan slapen. Godzijdank heb ik Baclofen gevonden. Voor vandaag is het het meest effectieve medicijn (met een dosering van 20 mg drie keer per dag) voor mijn ernstige chronische spierkrampen. Spiercoördinatie verbeterd. Hierdoor kan ik mijn handen en benen beter gebruiken.

 • Puck

  Vier jaar geleden, had ik een verkeersongeval. Mijn auto rolde over de kop en ik had een werveltrauma. Ik gebruikte verschillende spierverslappers. Baclofen is het enige medicijn dat de pijn en ongecontroleerde krampen van de kuitspieren stopt.

 • Dex

  Het medicijn had effect toen ik het begon te nemen.

 • Cato

  Het is de derde keer dat ik Baclofen online koop en ik zal dat blijven doen. Het is het enige geneesmiddel dat de pijn stopt, de spasticiteit van de spieren vermindert en het ongemak vermindert.

 • Stijn

  Ik nam 30 mg per dag voor rugkrampen en spierspanning en voelde geen verbetering. Maar de dosis van 20 mg driemaal daags hielp me. Ik heb geen vreselijke pijn meer en ik kan me gemakkelijker bewegen. Ik kan weer in het park lopen, van bankje naar bankje, en ik draag de pillen bij me. Het aantrekken van mijn schoenen duurt slechts 10 minuten, en niet een half uur zoals vroeger.

 • Noa

  Ik heb Baclofen 75 mg genomen voor ongeveer een jaar. Ik heb het gebruik ervan gedurende bijna een maand zonder al te veel problemen verminderd. Ik had geen reacties op het stoppen. Voor mij was het bijna een perfecte variant, bijwerkingen manifesteerden zich alleen aan het begin van de behandeling.

 • Jens

  Auto-ongeluk en dwarslaesie resulteerde in stijfheid onderrug. Ik kreeg Baclofen voorgeschreven. Nu ben ik in de eerste fase van de behandeling. De resultaten waren bijna in een keer. De spierstijfheid verdween, en ik kon me gemakkelijker bewegen.

 • Hailey

  Het heeft geen bijwerkingen en vermindert de pijn perfect. Ik zal opnieuw Baclofen bestellen.

 • Otis

  Ik heb Baclofen gebruikt voor de laatste twee maanden. Ik kreeg een betere controle over de pijnscheuten veroorzaakt door zenuwbeknelling. Ik ondervond enkele bijwerkingen: ademhalingsmoeilijkheden en vermoeidheid. Maar mijn dokter zei dat de dosering nog niet veranderd moest worden. Ik ben blij dat ik minder gekweld word door ondraaglijke pijn.

 • Fenna

  Ik neem 3 keer per dag 25 mg om de spasticiteit te verminderen. Het medicijn werkt goed, het helpt me lopen. Pillen veroorzaken te vaak slaperigheid en ik word moe. Maar goed, het helpt wel.

 • David

  Hallo iedereen. Ik heb niet elke dag krampen, maar alleen tijdens periodes van nerveuze spanning. Doc schreef me Baclofen voor als spierverslapper, en het werkte! Ik heb het alleen van tijd tot tijd nodig. Het werkt snel, in ongeveer 30 minuten. Nu kan ik een normaal leven leiden zonder spasmen, voor mij bracht het medicijn een enorme opluchting.

 • Julie

  Uitstekende service. Hartelijk dank.

 • Morris

  Hallo, iedereen die heeft spinale stenose. Vandaag was ik in een opperbeste stemming. Ongeveer een uur na het nemen van Baclofen kon ik me vrij bewegen. Ik heb overgewicht en ik bereid me voor op een operatie volgende maand. Ik neem Baclofen voor de eerste keer. Ik heb geen bijwerkingen en ik hoop dat er geen bijwerkingen zullen zijn.

 • Roos

  Zonder twijfel, het is de beste online apotheek die iedereen zou moeten gebruiken.

 • Joep

  Baclofen is geweldig voor mij. Ik neem af en toe een pil, als ik pijn in mijn rug heb. Maar het verbazingwekkende is dat ik het gevoel heb dat ik kan stoppen met drinken. Ik neem een week pauze en ik voel geen drang. Voorheen dronk ik elke dag of om de andere dag voor de lol, of om de pijn te verzachten. Op een dag merkte ik dat de drang om te drinken bijna niet meer voorkomt. Een vriend zei dat het door de pillen kwam. Ik lachte, en toen heb ik het opgezocht op Google. Het blijkt dat Baclofen zo'n "bijwerking" heeft. Dus, ik heb een kans om over te gaan naar het nuchtere leven.

 • Sofian

  Ik heb een lange lijst van problemen in verband met krampen en pijnen. In het verleden schreef mijn dokter me veel medicijnen voor, waaronder ook verslavende. Nu gebruik ik nog maar één medicijn en dat is Baclofen. En ik heb minder kans om eraan verslaafd te raken. Het is beter dan de laatste behandeling, het verminderde mijn pijn van 8 naar 3.

 • Vince

  Ik ben in het stadium van stoppen met Baclofen inname, ik hoop dat deze ervaring tot het verleden zal blijven behoren. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik bijna de hele tijd verhoogde angst en wat hersenmist heb gevoeld. Maar Baclofen hielp me om van mijn wanhoop af te komen, ik ben er op een of andere manier in geslaagd om deze dagen te overleven na een rugoperatie. Over het geheel genomen, had ik een positieve ervaring.

 • Mii

  Ik kan niet zeggen dat Baclofen een wondermiddel is, voor mij is dat niet zo. Ik ben slaperig en sloom als een luiaard, vooral 's avonds, maar 's nachts slaap ik vast en word ik niet wakker. Het voordeel van Baclofen is dat het beter is dan Diazepam. De bijwerkingen zijn verdraaglijk.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening: