Cipro (Ciprofloxacin)
4.94 / 22

Cipro (Ciprofloxacin)

4.94 / 22

Cipro is een antimicrobieel geneesmiddel met een breed spectrum van antibacteriële werking. Het is een van de meest gebruikte antibiotica in de moderne farmacologische praktijk. Het heeft de beste combinatie van veiligheid en doeltreffendheid.

Bacteriën zoals Stafylokokken, Streptokokken, Enterobacteriën, Escherichia coli en Haemophilus influenzae, Salmonella, Shigella, Legionella, Chlamydia, Mycobacteriën en vele andere zijn gevoelig voor de werking van Cipro. Het toepassingsgebied van dit antibioticum strekt zich dus uit van gewone KNO-infecties tot ernstige aandoeningen van het urogenitale stelsel en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Generieke Cipro

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Cipro;
 • Actief bestanddeel: Ciprofloxacin;
 • Fabrikant: Bayer.

Werkzame stof Ciprofloxacin

Ciprofloxacine is de werkzame stof van Cipro.

Deze werkzame stof heeft een bactericide werking op een breed scala van ziekteverwekkende micro-organismen. Het vertraagt noch stopt de ontwikkeling en voortplanting van bacteriën, zoals bacteriostatische geneesmiddelen doen.

Het specifieke van een bacteriedodend antibioticum is de volledige onderdrukking van bacteriën. Vervolgens worden dode cellen van ziekteverwekkers op natuurlijke wijze geëlimineerd en is de kans op herval van de infectie veel kleiner dan bij andere soorten antibiotica.

Het werkingsmechanisme van ciprofloxacine berust op de remming van bacteriële DNA-gyrase, een enzym dat verantwoordelijk is voor de DNA-deling en zonder hetwelk het proces van eiwitsynthese van micro-organismen onmogelijk is. Wanneer de eiwitsynthese wordt verstoord, begint de vernietiging van de celwand van bacteriën en sterven zij geleidelijk af.

Dit werkingsmechanisme wordt niet alleen gekenmerkt door een hoge efficiëntie, maar ook door een lage toxiciteit. Dit wordt verklaard door het feit dat DNA-gyrase alleen aanwezig is in pathogene micro-organismen, en deze zijn niet aanwezig in het menselijk lichaam. Daarom tast dit antibioticum gezonde cellen niet aan.

Resistentie tegen ciprofloxacine ontwikkelt zich zeer langzaam doordat er na de werking van het geneesmiddel geen actieve micro-organismen overblijven. Het onderdrukt alle ziekteverwekkende vormen.

Indicaties voor gebruik

Cipro is zeer doeltreffend bij de behandeling van de volgende infectie- en ontstekingsziekten

 • KNO-organen: otitis, antritis, sinusitis, faryngitis, tonsillitis;
 • Ademhalingsorganen: bronchitis (acuut en chronisch), longontsteking, cystische fibrose;
 • Urinewegen: cystitis, pyelonefritis, prostatitis, endometritis, gonorroe, chlamydia;
 • Abdominale en gastro-intestinale infecties: salmonellose, peritonitis, tyfus, cholera, enz.

Cipro bestrijdt ook goed de besmettingen van huid, zachte weefsels, slijmvliezen, vooral met besmettingen die zich bij immunodeficiëntie ontwikkelen.

Behandelingsschema's en doseringen

 • De kuur duurt gewoonlijk 5 tot 10 dagen, en bij ernstige infectieprocessen kan deze verlengd worden tot 14-15 dagen.
 • In de regel varieert de dagelijkse dosis Cipro voor een volwassen patiënt van 500 mg tot 1500 mg per dag. De dosering is afhankelijk van het type infectie, de ernst van het infectieproces, de algemene conditie van de patiënt en vele andere factoren.
 • Voor matige infecties moet u Cipro innemen in een dosis van 500 mg 2 keer per dag. Voor oudere patiënten is het beter deze dosis te verlagen tot 250 mg 2 maal per dag.
 • In geval van een ernstige hardnekkige infectie kan de dagelijkse dosis worden verhoogd en dan moeten patiënten Cipro innemen in een dosis van 750 mg 2 maal per dag.

Aanbevelingen voor gebruik

 • Tijdens de behandeling veel water drinken en de pillen op een lege maag innemen om de biologische beschikbaarheid van de werkzame stof te verhogen.
 • Het is ten strengste verboden de dosis van het geneesmiddel te wijzigen of de behandeling te stoppen wanneer de gezondheidstoestand verbetert. Zelfs als u zich beter voelt, moet u het geneesmiddel nog ten minste 2-3 dagen blijven innemen. Als de behandeling te vroeg wordt gestopt, kan de infectie terugkomen.

Gemiste dosis

Als u een dosis mist en het is minstens 6 uur tot de volgende dosis, kunt u een Cipro-tablet innemen. Als het minder dan 6 uur voor de volgende dosis is, neem dan geen dubbele dosis. Ga door met de behandeling volgens uw schema.

Voorzorgsmaatregelen

 • Patiënten met een verminderde nier-/leverfunctie of die ouder zijn dan 60 jaar mogen slechts ½ van een dagelijkse dosis innemen.
 • In geval van acute inflammatoire darmziekte is Cipro gecontra-indiceerd.
 • Patiënten met epilepsie of ernstige organische hersenaandoeningen mogen Cipro alleen innemen bij gebrek aan alternatieven, in de minimale dosering, onder toezicht van een arts.
 • Als bij een patiënt atherosclerose van de cerebrale vaten wordt vastgesteld, kan het gebruik van Cipro gecontra-indiceerd zijn, afhankelijk van de klinische presentatie van de ziekte.

Opgelet! Cipro is gecontra-indiceerd voor patiënten jonger dan 18 jaar. Uitzonderingen kunnen alleen gevallen zijn met een verhoogde bedreiging voor het leven van een kind of tiener.

Gebruik van Cipro tijdens de zwangerschap

Het antibioticum Cipro is niet bedoeld voor zwangere vrouwen, omdat het gebruik ervan schadelijk kan zijn voor de gezondheid en de ontwikkeling van de foetus.

Als het middel wordt gebruikt tijdens de borstvoeding, moet u de baby overschakelen op flesvoeding.

Mogelijke bijwerkingen

Droogheid van het mondslijmvlies, misselijkheid, verminderde eetlust, duizeligheid, diarree, smaakverandering, angstgevoelens, slaapstoornissen kunnen zich tijdens de eerste 2-3 dagen van de behandeling manifesteren. Later verdwijnen deze bijwerkingen zonder de hulp van een arts.

Ook kan het gebruik van Cipro de vorming van nierzouten en -stenen uitlokken, zodat u bij het gebruik van dit antibioticum veel water moet drinken en na het einde van de behandeling een echografie van de nieren en de buikorganen moet laten maken.

Als de bijwerkingen langer dan 4-5 dagen aanhouden, neem dan contact op met uw arts voor advies.

Ciprofloxacine: wisselwerking met andere geneesmiddelen

Cipro interageert met:

 • Hypoglykemische geneesmiddelen;
 • Theofylline en andere xanthines, waaronder cafeïne;
 • Indirecte anticoagulantia;
 • Andere antibiotica;
 • Ethanol en alcohol bevattende geneesmiddelen.

Bij interactie met deze groepen geneesmiddelen kunnen verschillende reacties optreden, variërend van bijwerkingen tot een vermindering/verergering van de therapeutische eigenschappen van de geneesmiddelen. Neem voor meer informatie contact op met uw arts en vertel hem over de geneesmiddelen die u gebruikt.

Opslag

Bewaar Cipro tabletten op een donkere plaats bij een temperatuur tussen de 5°С en 20°С, buiten het bereik van kinderen.

Betaalbaar antibioticum Cipro online

Bij de eerste symptomen van een besmettelijke ziekte mag u uw tijd niet verspillen. U moet Cipro zo snel mogelijk kopen, voordat u het resultaat van een microbiologisch bloedonderzoek ontvangt. Indien nodig, kunt u het behandelingsschema wijzigen, maar een snelle reactie zal niet toestaan dat de infectie zich ontwikkelt.

Bij onze online apotheek kunt u Cipro kopen tegen een redelijke prijs, met expreslevering in heel Europa. Wij bieden onze klanten de beste service op de markt en alleen originele antibiotica. U kunt Cipro kopen, zelfs als u geen recept van een arts heeft. Wij zullen ervoor zorgen dat online gekochte Cipro tabletten binnen de kortst mogelijke tijd bij u thuis worden afgeleverd.

 • Ellery

  Ik koop nu al enkele maanden bij deze online apotheek. Ik krijg altijd de juiste medicijnen tegen een redelijke prijs met een snelle levering. Ik zal het blijven gebruiken.

 • Jess Alofo

  Ik werd gediagnosticeerd met blaasontsteking en kreeg Cipro voorgeschreven. Op dag 1 nam de pijn bij het plassen een beetje af, maar ik voelde nog steeds ongemak. Ik hoop dat later alles in orde zal zijn.

 • Ciro Glahon

  Ik heb 5 dagen geleden Cipro gekocht, levering was snel, alles is netjes verpakt. Geweldige service.

 • Ameli Sanofa

  Ik ben 55, en ik heb vaak een milde urineweginfectie. Meestal is voor Cipro 3 dagen genoeg om mijn infectie te doden, en dat is niet overdreven.

 • Valeri Fonno

  Ik koop Cipro nu al 2 jaar van tijd tot tijd online. Geweldige service, bedankt!

 • Monro Nadin

  Dit antibioticum werkt extreem snel, ik raad het iedereen aan met een UTI. Ik had last van duizeligheid en ook misselijkheid. Het is het echter waard om de infectie snel te laten verdwijnen.

 • Viktor

  Het is dag 5 van de Cipro behandeling, en ik voel me 1000% beter.

 • Pech Levis

  Ik had geen problemen, maar ik nam Cipro ALLEEN NA DE MALTIJDEN, elke keer.

 • Rydon

  Cipro is precies wat ik besteld heb, ik was erg blij met de prijs, snelle levering.

 • Simon Strern

  Dus hier is mijn oordeel, na het lezen van alle horrorverhalen. Zeker, Cipro kan enkele bijwerkingen veroorzaken, maar ik heb ze niet gehad. Het is zeer goed voor de behandeling van UTI's, ik voelde me prima gedurende de hele kuur.

 • Helen Cork

  Mijn enige klacht is dat de Cipro-tabletten niet zo snel werken als ik zou willen. Het duurde 12 dagen voordat de symptomen van de huidinfectie volledig verdwenen waren.

 • Colin

  Dit is de tweede keer dat ik Cipro online bestel en ik heb nog nooit problemen gehad.

 • Annet

  Ik heb nog twee dagen Cipro 500 mg kuur over en mijn UTI lijkt weg te zijn. Het elimineert mijn infecties zonder mankeren elke keer.

 • Elvis Dickson

  Hallo aan iedereen. Er is meer dan een maand voorbij, en er waren geen nieuwe UTI's. Ik raad Cipro 100% aan.

 • Kevin

  Mijn arts zei dat hij al 20 jaar Cipro voorschrijft en nog nooit heeft gehoord dat iemand er echt heel slecht op heeft gereageerd. Hoofdpijn is de enige bijwerking die ik de eerste twee dagen had.

 • Peter

  Ik heb 2 keer een urineweginfectie gehad en ben behandeld met Cipro tabletten. Beide keren werkte het goed. Ergens op dag 3 gingen de symptomen van UTI over. En ik raad aan om niet te stoppen en de kuur af te maken.

 • Martin

  Uitstekende service, prijzen en medicijnen.

 • Kate Bonn

  Ik ben op dag 5 van een 14-daagse kuur. Ik neem Cipro 500 mg tabletten tweemaal per dag. De eerste 3 dagen was ik 's morgens misselijk. Op dag 5 nam de misselijkheid af en voelde ik me veel beter.

 • Hofmann

  Ik neem Cipro sinds 3 dagen, doffe pijn in het perineum verminderde met 70%.

 • Lindon Arson

  Eenvoudig en snel bestellen.

 • Tracey

  Uitstekende bezorgservice.

 • Het bleek dat mijn UTI resistent was tegen Cephalexin en ik kreeg Cipro 500 mg twee keer per dag voorgeschreven. De situatie is verbeterd, maar nog niet met 100%.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening: