Doxycycline
4.92 / 22

Doxycycline

4.92 / 22

Doxycycline is een antibacterieel middel dat de activiteit van ziekteverwekkende microflora neutraliseert en wordt gebruikt bij de behandeling van infectieziekten. Het is een zeer actief geneesmiddel van de tetracycline-groep.

Het is werkzaam tegen een breed scala van ziekteverwekkers. Stafylokokken, streptokokken, ziekteverwekkers van gonorroe, salmonellose, E. coli, chlamydia en vele andere zijn er gevoelig voor.

Dit geneesmiddel staat op de WHO-lijst van levensreddende geneesmiddelen.

Generieke Doxycycline

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Doxycycline;
 • Actief bestanddeel: Doxycycline;
 • Fabrikant: Actavis, SunBiolab.

Geneesmiddel Doxycycline

De werkzame stof Doxycycline werd in de jaren zestig van de vorige eeuw gesynthetiseerd. Het werd ook gebruikt in de diergeneeskunde, en wordt sindsdien op grote schaal gebruikt voor de behandeling van infecties bij de mens.

Het is een breedspectrumantibioticum met een bacteriostatisch mechanisme voor de onderdrukking van pathogene microflora. Doxycycline werkt door de productie van voedingsstoffen in de cellen te verstoren. Als gevolg daarvan krijgen volwassen bacteriën geen eiwitten meer en sterven ze zonder voedingsstoffen. Nieuwe cellen kunnen zich niet ontwikkelen en gaan ook dood.

Bij inname bereikt de biologische beschikbaarheid van doxycycline 90%. Het hoopt zich op in lichaamsweefsels en -vloeistoffen. Daarom neemt het effect toe met elke dag dat de pillen worden gebruikt. De opgestapelde werkzame stoffen blijven de activiteit van bacteriën nog enige tijd na het einde van de antibioticakuur blokkeren. De kans op verergering van de ziekte is dus onwaarschijnlijk.

Indicaties voor gebruik

Dit antibioticum heeft een vrij lange lijst van indicaties voor een breed scala van ziekten, waaronder:

 • Longontsteking;
 • Infectieuze ontsteking van het middenoor;
 • Exacerbatie van chronische bronchitis;
 • Cholecystitis;
 • Salmonellose.

Doxycycline is zeer effectief voor huid- en weke delen infecties. Het is een eerstelijnsantibioticum voor rosacea, furunculose en acne. Het heeft het voordeel dat het inwerkt op bacteriën die zich actief vermeerderen in de talgklieren.

Doxycycline is doeltreffend bij de behandeling van urogenitale infecties:

 • Pyelonefritis;
 • Urethritis;
 • Prostatitis;
 • Orchiepididymitis;
 • Cervicitis;
 • Endometritis.

Doxycycline kopen

Als u ooit geen Doxycycline kon kopen omdat u geen recept van uw arts had, hebben wij een oplossing voor dit probleem gevonden.

Nu kunt u goedkope antibiotica kopen vanuit het comfort van uw huis, in onze online apotheek. Wij bieden een breed scala aan tabletten voor de behandeling van infecties tegen betaalbare prijzen en zonder een recept van een arts. U kunt Doxycycline 24/7 kopen en onze koeriersdienst zal uw bestelling in elke stad in Europa afleveren.

Op dit moment, bij het kopen van Doxycycline in onze apotheek, bent u vrij van tal van ongemakken die zich kunnen voordoen bij het kopen van antibiotica in de stad apotheken.

Behandelingsschema's en doseringen

Het behandelingsschema hangt rechtstreeks af van de plaats van de infectie en het soort ziekteverwekker. Maar als er geen tijd is om te wachten op de resultaten van het bloedonderzoek, moet de patiënt zich houden aan de volgende standaard Doxycycline-instructies:

 • Voor de behandeling van longontsteking of bronchitis, neem 1 tablet Doxycycline 100 mg 1-2 keer per dag, gedurende 10 dagen;
 • Voor syfilis, neem 3 tabletten Doxycycline 100 mg per dag, gedurende 10 dagen;
 • Voor gonorroe, chlamydia, mycoplasmische infectie, neem Doxycycline 100 mg 2 keer per dag, gedurende 7 dagen;
 • Voor de behandeling van acne en rosacea, moet u een kleine dosis Doxycycline 50 mg per dag nemen. De behandeling duurt lang omdat bacteriën zeer traag reageren op de therapie. De pillen worden gedurende 6 tot 12 weken ingenomen. Het is noodzakelijk dat het antibioticum zich voldoende ophoopt in de weefsels van de talgklieren;
 • Voor gastro-intestinale en abdominale infecties neemt u 100 mg Doxycycline per dag, gedurende 5-7 dagen.

Aanbevelingen voor het gebruik

 1. Neem de capsules in met een kleine hoeveelheid water (ongeveer 150 ml).
 2. Het is beter om het geneesmiddel tussen de maaltijden in te nemen. Het interval tussen inname van het geneesmiddel en voedsel moet ten minste 1 uur zijn. Voedsel vermindert de biologische beschikbaarheid van de werkzame stoffen in het bloedplasma.
 3. Neem geen pillen in met melk of grapefruitsap. Dit kan gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken.

U moet het geneesmiddel gedurende een in de gebruiksaanwijzing aangegeven periode innemen. Zelfs als u zich beter voelt, mag u niet eerder stoppen met het innemen van het medicijn.

Gemiste dosis

Voor de meeste infectieziekten is het voldoende om Doxycycline eenmaal daags in te nemen. Neem het middel dus op elk moment van de dag in. Maar als u een dosis vergeet in te nemen, neem dan niet de volgende dag een dubbele dosis.

Voorzorgsmaatregelen

 • Doxycycline kan niet worden gebruikt bij patiënten jonger dan 8 jaar omdat het de botvorming kan beïnvloeden. Van 8 tot 14 jaar wordt Doxycycline alleen voorgeschreven in gevallen waarin het potentiële voordeel groter is dan de potentiële schade voor het lichaam. De optimale leeftijd voor het gebruik van antibiotica is 14 jaar en ouder.
 • In geval van ernstige functiestoornissen van de nieren en de lever wordt Doxycycline niet voorgeschreven.
 • Doxycycline wordt niet gebruikt bij verergering van maagdarmziekten: maagzweer, gastritis, oesofagitis.

Een bloedonderzoek is niet alleen nodig om de ziekteverwekker te bepalen. Het is ook nodig om het aantal leukocyten in het bloed te bepalen. Als hun aantal onvoldoende is (dat wil zeggen een bestaand risico op leukopenie), wordt Doxycycline niet voorgeschreven.

Gebruik van Doxycycline tijdens de zwangerschap

Doxycycline wordt niet gebruikt bij de behandeling van infectieziekten bij vrouwen tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.

Als het nodig is het antibioticum tijdens de borstvoeding te gebruiken, moet de baby op zuigelingenvoeding worden overgeschakeld.

Mogelijke bijwerkingen

Beschadiging van het tandglazuur en bruine verkleuring is alleen mogelijk bij kinderen jonger dan 8 jaar. Bij volwassenen is dit verschijnsel onwaarschijnlijk.

De meest voorkomende bijwerkingen bij volwassenen zijn de volgende:

 • Verminderde eetlust;
 • Braken;
 • Misselijkheid;
 • Oorsuizen;
 • Candidiasis.

Bijwerkingen treden op als gevolg van het niet volgen van het doseringsschema of overgevoeligheid voor Doxycycline. Als u zich zorgen maakt over ongewenste lichaamsreacties, raadpleeg dan een arts.

Doxycycline: wisselwerking met andere geneesmiddelen

De opname van Doxycycline in de darmen kan worden vertraagd door maagzuurremmers, ijzerpreparaten en laxeermiddelen. Om hun interactie te voorkomen, moet u Doxycycline 3 uur vóór de inname van deze geneesmiddelen innemen.

Doxycycline vermindert de werking van penicillines en cefalosporines.

Bij inname van Doxycycline neemt de werkzaamheid van orale anticonceptiva af. Het is noodzakelijk om tijdens de behandeling en een week na het beëindigen van de antibioticakuur aanvullende anticonceptiemiddelen te gebruiken.

Bij gebruik met methoxyfluraan kan acuut nierfalen ontstaan, inclusief overlijden.

Bij inname van Doxycycline en retinol neemt de intracraniële druk toe.

Opslag

Bewaren op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen, bij een temperatuur van niet meer dan 25°C.

Hoe kan ik Doxycycline 100 mg online kopen?

Als u Doxycycline 100 mg heeft gekozen, kunt u het bestellen met bezorging in heel Europa. Onze apotheek biedt handige betaal- en leveringsmethoden.

Wij garanderen de originaliteit van alle antibiotica omdat we ze rechtstreeks van de fabrikant leveren. Onze eerste zorg is uw veiligheid en vertrouwelijkheid. Uw betalingsgegevens worden dus zorgvuldig gecodeerd en zullen niet aan derden worden doorgegeven.

Onze online apotheek biedt de beste antibiotica voor de behandeling van alle infectieziekten. Dus, afgezien van het kopen van Doxycycline online, zult u in staat zijn om een breed scala aan geneesmiddelen te vinden. We zullen blij zijn om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden. E-mail ons op elk gewenst moment.

 • Davis

  Ik raad dit middel absoluut aan! De eerste paar weken werd mijn acne erger, maar het leek alsof het zo moest zijn. De behandeling heeft 4 maanden geduurd. Nu is mijn huid schoon. Het medicijn is mij goed bevallen. Dus ik raad het iedereen aan.

 • Perky

  Het werkt snel en efficiënt.

 • Donna

  Ik ben geschokt te weten hoeveel mensen klagen over de bijwerkingen van Doxycycline. Dit was mijn tweede neusbijholtebehandeling. In beide gevallen was het antibioticum goed in het bestrijden van de infectie. En ik had er geen grote problemen mee. Ik nam de pillen altijd na de maaltijd. En als ik pillen op een lege maag nam, voelde ik me ziek. Dus ik stel voor dat je deze tabletten ALTIJD na de maaltijd inneemt.

 • Joanna

  Hallo! Ik gebruikte Doxycycline ter voorkoming van malaria voordat ik naar Afrika ging. Ik nam een dosis van 100 mg gedurende ongeveer 6 weken. Ik had geen ernstige bijwerkingen. Soms had ik maagklachten. Maar ik weet niet of ze gerelateerd waren aan het lokale voedsel of aan het medicijn.

 • Ben

  Het is zeer effectief. Ik heb het twee keer gebruikt!

 • Lena

  Vorig jaar gebruikte ik Doxycycline om een vervelende infectie te behandelen. Ik kreeg voorgeschreven om Doxycycline gedurende 10 dagen te nemen. En zolang ik dit medicijn gebruikte, had ik er geen problemen mee

 • Christina

  Eindelijk, ik zal herstellen. Doxycycline heeft me geholpen met sinusitis. Ik was allergisch voor de vorige medicatie. Ik volgde alle aanbevelingen op. Ik had geen bijwerkingen. Ik ben geen dokter, maar ik beveel dit medicijn toch sterk aan voor de behandeling van sinus infecties

 • Helena

  Het werkt goed zonder duidelijke bijwerking

 • Adriana

  Ik was op zoek naar hulp voor het probleem van acne waar mijn eerste arts niet bij kon helpen. Een andere dokter raadde me Doxycycline aan omdat de vorige behandeling niet aansloeg. Nu zie ik dat de acne afneemt. Ik hoop echt dat dit zo doorgaat.

 • Johanna

  Zeer goed antibioticum. Ik ben tevreden met de resultaten.

 • Albert

  Onlangs heb ik Doxycycline voorgeschreven gekregen nadat ik gebeten was door een besmette teek. Na de derde dosis begonnen de symptomen van de infectie snel te verdwijnen. Bij juist gebruik werkt het antibioticum precies zoals de dokter zei.

 • Anna

  Doxycycline werkt prima, maar ik had problemen met mijn maag en gassen. Hoe meer voedsel in je maag, hoe beter. Een kleine maaltijd twee uur na het innemen van de pil kan ook helpen.

 • Maxim

  Doxycycline heeft mijn probleem met SOA's volledig opgelost. In het begin had ik bijwerkingen zoals buikpijn, maar verder niets. Na 3 dagen voelde ik een aanzienlijke verlichting, maar ik was nog niet volledig gezond. Ik weet zeker dat dit antibioticum voor veel mensen kan helpen.

 • Simon

  Ik gebruik Doxycycline nu ongeveer 50 dagen. Ik moet iedereen vertellen dat er geen enkele rode plek meer op de huid te vinden is. Ik zal mijn behandeling afmaken. Het medicijn werkt zeker. Ik had geen bijwerkingen.

 • Elisabeth

  Ik zou Doxycycline zeker weer gebruiken. Na het nemen van zes doses van dit medicijn, had ik het gevoel dat ik een lichte hoofdpijn kreeg. Misschien is het een bijwerking, of misschien had de hoofdpijn een andere oorzaak. Het belangrijkste is dat mijn vervelende urinebuisinfectie weg is.

 • Johan

  Hallo! Ik zal je mijn ervaring vertellen. Ik ben 21, en ik heb Doxycycline voorgeschreven gekregen. Ik nam het medicijn zeven dagen, en ik heb geen bijwerkingen. Het is geweldig dat er zulke antibiotica zijn, ze werken echt, ik raad het iedereen aan.

 • Arie

  Ik had een urineweginfectie en kreeg dit medicijn voor de eerste keer voorgeschreven. Eerst nam ik 200 mg Doxycycline per dag en daarna verminderde ik de dosis tot 100 mg. Ik stel voor dat u het medicijn met voedsel of melk inneemt, anders kunt u overgeven. Anders had ik geen problemen, en nu ben ik gezond.

 • Emma

  Ik ben onlangs begonnen met Doxycycline. Ik hoop dat het me verlost van acne. Eerder nam ik andere antibiotica zonder een positief resultaat. Na zes weken behandeling, heb ik nog steeds uitslag op mijn gezicht, maar het is aanzienlijk verminderd.

 • Dirk

  Doxycycline maakte het gezicht schoon van acne en hielp de roodheid onder de huid weg te nemen. Het medicijn had niet onmiddellijk effect, maar de dokter zei dat het zo moest zijn. Ik slaagde voor een volledige behandelingskuur. Als u vroegtijdig stopt met het medicijn, kunnen de puistjes terugkomen.

 • Jacob

  Ik behandelde mijn infectie met Doxycycline. Ik had geen problemen met dit antibioticum. Ik voelde me veel beter in slechts twee dagen. Maar ik ging door met een 7-daagse kuur.

 • Willem

  Ik kreeg Doxycycline voorgeschreven, een 50 mg tablet tweemaal per dag. Ik nam het twee maanden achter elkaar en miste geen enkele dosis. Vier weken na de behandeling kwam de acne niet terug, ik ben blij!

 • Pieter

  Ik raad iedereen sterk aan om Doxycycline met voedsel en veel water in te nemen. Dit hielp mij tegen misselijkheid en buikkrampen.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening: