Provigil (Modafinil)
4.93 / 19

Provigil (Modafinil)

4.93 / 19

Voelt u zich steeds slaperiger en kunt u zich niet concentreren op belangrijke zaken? Of misschien voelt u een afname van het geheugen?

Provigil is een zeer effectief nootropicum dat klinisch is getest en wordt aanbevolen voor het verbeteren van de cognitieve functies van de hersenen. Het bestrijdt slaperigheid en verhoogt de hersenactiviteit. Dankzij dit geneesmiddel zult u sneller denken, meer onthouden en u krachtiger voelen.

Generieke Provigil

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Provigil;
 • Actief bestanddeel: Modafinil;
 • Fabrikant: Cephalon.

Provigil en de werkzame stof Modafinil

Modafinil is het belangrijkste werkzame bestanddeel van Provigil. Het is een analepticum/nootropicum dat werd ontwikkeld als geneesmiddel voor de behandeling van narcolepsie. Tijdens klinische proeven werd vastgesteld dat de inname van dit geneesmiddel het dopamineniveau verhoogt, waardoor de cognitieve functies verbeteren.

De FDA keurde Provigil in 1998 goed. Maar al een paar jaar nadat het middel op de markt was gebracht, begon het niet volgens voorschrift te worden gebruikt.

Nu wordt Provigil in ongeveer 80% van de gevallen niet gebruikt voor klinische gevallen van narcolepsie, maar voor andere doeleinden.

Het scala van medische toepassingen van Provigil:

 1. Geheugenverbetering: u kunt sneller een grote hoeveelheid informatie onthouden en u deze, indien nodig, gemakkelijker herinneren;
 2. Concentratieverbetering: u kunt zich beter concentreren op uw taak en efficiënter werken;
 3. Beslissingssnelheid: het is verrassend maar Modafinil beïnvloedt de efficiëntie en snelheid van het nemen van beslissingen. Deze pillen zullen u helpen om sneller resultaten te bereiken.

Maar ondanks dit alles, is het hoofddoel van Provigil het bestrijden van slaperigheid. Als je zo energiek en geconcentreerd mogelijk wilt zijn, en je niet moe wilt voelen, dan is dit medicijn wat je nodig hebt.

Indicaties voor gebruik

De mogelijke indicaties voor het gebruik van Provigil omvatten de volgende klinische gevallen:

 • Depressie (complexe behandeling);
 • Ziekte van Alzheimer;
 • Leeftijdsgebonden geheugenstoornis;
 • Multiple sclerose;
 • Aandachtstekortstoornis;
 • Post-anesthesie conditie;
 • Circadiane ritme stoornis;
 • Hypersomnia.

Afhankelijk van de diagnose en de ernst van de aandoening, schrijft de arts een behandelingsschema voor. Provigil kan zowel zelfstandig als in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt, bijvoorbeeld met: antidepressiva, anti-angst pillen, en geneesmiddelen voor neurologische aandoeningen.

Mogelijke manieren om goedkope Provigil te kopen

Provigil wordt op recept verkocht in veel grote apotheekketens. Maar u kunt het niet in elke drogisterij vinden. Als u naar de dokter gaat met de diagnose slaperigheid, zal hij u hoogstwaarschijnlijk een recept uitschrijven en u vertellen waar u Provigil 100 mg kunt kopen.

Maar het geneesmiddel online bestellen is een snellere en voordeligere manier om het te krijgen. In online apotheken heb je geen recept nodig, je kunt een grote hoeveelheid pillen in een keer bestellen en, het belangrijkste, Provigil wordt online verkocht tegen een lagere prijs.

U kunt Provigil online 2-3 keer goedkoper kopen dan in een lokale apotheek. Dit is een aanzienlijke besparing, als u Provigil voor 3-4 maanden vooruit koopt.

Behandelingsschema's en doseringen

 • Provigil is verkrijgbaar in tabletten die 100 mg Modafinil bevatten.
 • Voor de behandeling van narcolepsie is het voldoende om slechts 1 tablet per dag in te nemen.
 • Tijdens de aanvullende therapie voor depressie of andere ziekten, wordt ook aanbevolen om niet meer dan 100 mg Provigil per dag in te nemen.

In zeldzame gevallen moeten patiënten de dosis verhogen tot 200 mg per dag. In de regel kan het in deze gevallen gaan om circadiane ritmestoornissen, overmatige slaperigheid, de ziekte van Alzheimer of cognitieve achteruitgang.

Uw arts moet de dagelijkse dosisverhoging controleren.

U kunt Provigil 200 mg gedurende een korte periode innemen. Wanneer de positieve dynamiek in de ziekte zal worden bereikt, wordt aanbevolen om de dagelijkse dosis te verlagen tot 100 mg per dag.

Aanbevelingen voor gebruik

Op internet heerst de wijdverbreide misvatting dat je de pillen kunt pletten en opsnuiven. Dit is niet waar!

U moet Provigil tabletten oraal innemen met veel water. Slik de tablet in zijn geheel door. Het zou beter zijn om het medicijn ten minste 30-60 minuten voor de maaltijd in te nemen.

U hoeft Provigil slechts eenmaal per dag in te nemen, na het wakker worden. Als de dosis groot is, kan deze worden verdeeld in 2-3 gelijke delen en met tussenpozen van 8 uur worden ingenomen.

Als uw dagelijkse dosis 200 mg is en u neemt 's ochtends en 's avonds 1 tablet Provigil 100 mg, dan kunt u last krijgen van slapeloosheid. Neem in dit geval de hele dagdosis in één keer in, in de ochtend. Dit is toegestaan, op voorwaarde dat uw dagelijkse dosis niet meer dan 200 mg is.

Gemiste dosis

Houd er rekening mee dat er een specifiek schema is voor het innemen van Provigil tabletten. Volgens dit schema mag u niet meer dan 200 mg per dag innemen. Als u een geplande inname van het geneesmiddel mist, neem dan geen 2 of meer doses in één keer. Wacht tot de volgende geplande inname en volg de instructies op.

Voorzorgsmaatregelen

BELANGRIJKE INFORMATIE!

Provigil wordt niet aanbevolen voor gebruik bij een aantal aandoeningen:

 1. Hartfalen;
 2. Leverfalen of levercirrose;
 3. Recent myocardinfarct of pathologische veranderingen in het cardiovasculaire systeem;
 4. Ernstige organische hersenbeschadigingen;
 5. Actieve stadia van acute psychische stoornissen.

In geval van bovenstaande ziekten is het strikt gecontra-indiceerd om Provigil 100 mg in te nemen. Als u andere chronische ziekten heeft, zoals hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, en dergelijke, raadpleeg dan eerst uw arts. Mogelijk moet u een individueel behandelingsschema kiezen of het geneesmiddel onder toezicht van de arts innemen.

Gebruik van Modafinil tijdens de zwangerschap

Het is verboden om Provigil 100 mg in te nemen tijdens de zwangerschap. Er is een zeer hoog potentieel risico op het ontwikkelen van afwijkingen in de ontwikkeling van de foetus.

Bovendien wordt aangenomen dat het risico blijft bestaan tot 2 maanden na het einde van de inname van het geneesmiddel. Daarom is het zeer belangrijk voor vrouwen om betrouwbare anticonceptiemethoden te gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen

Zoals elk ander geneesmiddel heeft Provigil 100 mg zijn bijwerkingen. Maar als we het vergelijken met andere psychostimulantia, heeft Provigil een veel beter veiligheidsprofiel.

Er wordt aangenomen dat Provigil niet verslavend is en langer gebruikt kan worden dan elk van de bestaande medicijnen als het doseringsschema wordt gevolgd. Het is echter onmogelijk om de individuele respons van elke patiënt te voorspellen.

Algemene bijwerkingen:

 • Hoofdpijn;
 • Misselijkheid;
 • Slapeloosheid;
 • Maagklachten;
 • Droge mond;
 • Duizeligheid.

In zeldzame gevallen manifesteert zich een verhoging van de bloeddruk of een allergie.
Zwelling, jeuk, roodheid is een vrij vaak voorkomend symptoom bij patiënten die een allergie hebben. Dus, als u allergisch bent, neem Provigil dan met uiterste voorzichtigheid. Bij de eerste tekenen van een allergie, neem een antihistaminepil en raadpleeg zo snel mogelijk een arts.

Modafinil: wisselwerking met andere drugs

Modafinil kan een wisselwerking hebben met de volgende stoffen:

 • Hormonale anticonceptiemiddelen;
 • Antibiotica (Erytromycine);
 • Opioïde geneesmiddelen;
 • Ketoconazol;
 • Anticonvulsiva;
 • Beta-blokkers;
 • Amfetaminen.

Dit is geen volledige lijst van geneesmiddelen, omdat afhankelijk van de dosering en de gebruikte geneesmiddelen, het effect op het lichaam onvoorspelbaar kan zijn.

BELANGRIJKE INFORMATIE!

Het wordt afgeraden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Modafinil. Dit verhoogt de belasting van het centrale zenuwstelsel en de lever, wat ernstige bijwerkingen kan veroorzaken. Het interval tussen het drinken van alcohol en het innemen van Provigil dient ten minste 24 uur te zijn.

Opslag

Bewaren op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen, bij een temperatuur van niet meer dan 25°C.

Provigil is online beschikbaar voor iedereen

Wij bieden onze klanten enkel originele geneesmiddelen van de fabrikant en de beste service op de markt. De apotheek is 24/7 open en op elk moment kunt u gekwalificeerde hulp krijgen bij het online kopen van Provigil.

U zult de professionaliteit en aandacht voor details waarderen. Al vele jaren werken wij aan onze reputatie en nu spreken duizenden tevreden klanten voor ons over ons werk.

Koop originele Provigil of generische Modafinil online en maak alleen gebruik van vertrouwde medicijnleveranciers.

 • Nova

  Ik neem Provigil al meer dan 5 jaar. Anders zou ik het moeilijk krijgen op school en later op het werk. Jammer genoeg, zodra ik stop met Provigil, begint mijn narcolepsie onmiddellijk te werken.

 • Victoria Henneke

  Hallo! Eerst dacht ik dat de Provigil me zou helpen met studeren. Maar het helpt me eigenlijk met mijn slaap, en dat helpt op zijn beurt mijn studie. Veel succes allemaal!

 • Elin

  Ik heb altijd afstand gehouden van antidepressiva en pijnstillers, vooral omdat een vriend van mij een vreselijke ervaring had met verslaving en zelfs bijkomende geestelijke gezondheidsproblemen ontwikkelde. Maar ik was extreem radeloos toen ik door een scheiding ging. Je zou kunnen zeggen dat het een kwestie van leven of dood was, en ik geef toe dat Provigil me heeft geholpen om op de been te blijven.

 • Jack

  Provigil helpt me bij angst. Ik heb uitgebreid gezocht naar een recept dat geen verslaving zou veroorzaken, en ik heb er eindelijk een gevonden.

 • _Fleur_

  Aanvankelijk kreeg ik Provigil voorgeschreven voor slaapapneu. Daarna heb ik ontdekt dat het me overdag veel actiever maakte. Mijn slaapstoornis is sindsdien een stuk minder geworden. Nu gebruik ik Provigil af en toe als ik de behoefte voel om meer gefocust te zijn. Ik wil geen tolerantie opbouwen voor dit medicijn, dus ik ben er heel voorzichtig mee.

 • Luna

  Elke keer als ik de directiekamer binnenstap, met zijn zachte tapijt en licht geroezemoes van de koplampen en het stille gedreun van mijn collega's, begin ik gewoon te geeuwen. Maar goed dat ik hoog in de rangen sta, anders zou ik op zoek gaan naar een andere baan met zo'n gapende mond bij elke vergadering. Laten we zeggen dat Provigil mijn medicijn is voor als het regent.

 • Guus87

  Ik kreeg Provigil voorgeschreven om me te helpen met een heleboel symptomen, maar vooral met slaapstoornissen. Ik neem het overdag om geconcentreerd te blijven en om niet achter mijn bureau in slaap te vallen, maar het veroorzaakt wel onaangename gevoelens rond mijn tandvlees en tong.

 • Loïs

  Ik heb last van racende gedachten, en door mijn vele andere medicatie voel ik me soms depressief. Ik ben zo gewend geraakt aan antidepressiva. Ik schakelde tijdelijk over op Provigil en was blij me beter te voelen zonder duidelijke tekenen van medicatie.

 • Julia

  Provigil is een must-have voor mij tijdens nachtdiensten. Ik werk als database beveiligingsspecialist, en vaak kan ik midden in de nacht worden opgeroepen en moet ik meteen alert zijn, voor zover dat mogelijk is. Maar het verpest altijd mijn slaapschema met veel opeenvolgende negatieve effecten.

 • Alvin Klock

  Ik gebruik Provigil nu al meer dan 7 jaar. Ik moet toegeven dat het niet meer hetzelfde stimulerende effect op me heeft als vroeger. Maar de voordelen ervan blijven zeker, want ik ben veel rustiger geworden in het algemeen

 • Iwo

  Provigil is mijn redder. Ik kan anders niet functioneren, door de constante vermoeidheid en moeheid.

 • Bernard

  Ik neem Provigil al 1,5 jaar voor verschillende symptomen, die meestal op ADD lijken. Ik voel me altijd erg angstig in de buurt van mensen en kort daarna erg moe. Deze pil geeft me een heel licht stimulerend effect en kalmeert me eigenlijk. Ik slaap er ook beter door, omdat ik me minder paniekerig voel.

 • Reinder Reel

  Het werd me voorgeschreven door mijn therapeut, en het verbeterde onmiddellijk mijn slaapcycli.

 • Mandy

  Het is een beter farmaceutisch stimulerend middel met minder bijwerkingen dan sommige vergelijkbare recepten. Tenminste voor mij.

 • Kim

  Het meest geweldige medicijn ooit gemaakt. Niet verslavend. Zal meer gebruikt worden voor MS, MD en Parkinson is hard nodig.

 • Johanna

  Als bedrijfseigenaar sinds 34 jaar, een geregistreerde professionele ingenieur, die te maken heeft met extreem gedetailleerde werkvereisten, heeft provigil mij een normaal leven bezorgd. Niemand zou ooit raden dat ik al mijn hele leven ernstige narcolepsie heb.

 • Maria

  Ik neem Provigil één keer per dag en het heeft me mijn leven teruggegeven. Ik dreigde mijn baan te verliezen omdat de uitputting ervoor zorgde dat ik me niet kon concentreren of niet kon produceren. Eenmaal aan de Provigil, zegt mijn baas dat hij weggeblazen is door mijn prestaties.

 • Nora

  Ik heb MS, ben getrouwd en heb drie kinderen. Het jongste kind is 9 jaar oud en heeft diabetes type 1 (een fulltime baan op zich). Provigil geeft me de energie om mijn dag door te komen. Ik gebruik het al 2 jaar en het heeft me enorm geholpen.

 • Cornelia Den Herder

  Provigil was voor mij een absoluut wonder om me te helpen mijn Multiple Sclerose gerelateerde vermoeidheid onder controle te houden. Ik neem het al bijna 14 jaar zonder enige bijwerkingen. Nuttig. Effectief.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening: